RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 225

16 березня 2023 року

Готський шлях: спільна подорож у минуле

Готський шлях: спільна подорож у минуле

Під такою назвою 8 – 10 березня цього року працювала українсько-польська наукова конференція, організована громадою міста Володимир (колишній Володимир-Волинський) та гміною міста Грубешів. У цьому археологічному форумі прийняли участь також співробітники Навчально–дослідної лабораторії Германо-Слов’янської археологічної експедиції.

Аспірант Владислав Щепаченко зробив доповідь «Скляні чаші з оплавленим краєм вінець у черняхівській культурі: проблема походження». Вікторія Гогунська та Василь Руснак виступили з доповіддю «Методика дослідження зруйнованих поховань та досвід реконструкції процесу руйнації». Михайло Любичев та Ердмуте Шультце презентували

Польська команда на конференції була репрезентована авторитетними у Європі науковцями в галузі археології римського часу професорами Анджеєм Коковським, Войцехом Новаковським, Барбарою Незабітовською-Вішнєвською та іншими відомими фахівцями з польських університетів та музеїв. Українські колеги (Ярослав Онищук, Олег Петраускас, Святослав Терський та інші) у своїх доповідях висвітлили цікаві та дискусійні питання археології Прикарпаття, Волині, Поділля часу міграції готів.

Дуже приємно, що польські колеги відзначили високий професійний рівень доповідей нашої молодої генерації дослідників: Владислава Щепаченка, Вікторії Гогунської, Василя Руснака, що неодмінно буде сприяти подальшому розвитку наших вже досить багаторічних зв’язків з археологічними науковими установами Польщі. Першій досвід такої конференції у Володимирі виявився досить вдалим, її організатори планують зробити цей науковий форум щорічним. За матеріалами конференції буде видана збірка статей.