RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 357

24 жовтня 2022 року

Доц. В. В. Скирда виступив з лекцією в Університеті Гумбольдта (ФРН)

Доц. В. В. Скирда виступив з лекцією в Університеті Гумбольдта (ФРН)

24 жовтня 2022 року кандидат історичних наук, доцент кафедри історіографії, джерелознавства та археології історичного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна В. В. Скирда взяв участь у проєкті Університету Гумбольдта (ФРН) «Modern Historical Researchon The Histori of Ukraine».

Проєкт представляє цикл лекцій науковців з України для іноземних студентів німецьких університетів, а також студентів українських навчальних закладів. Тематика лекцій охоплює широкий спектр наукових інтересів, який цілісно представляє дослідження з історії України. Кожна лекція представляє вимір української історії – її людей, цінності, традиції, особливості та ідентичність. Цикл лекцій охоплює велику хронологію – від найдавніших часів до подій, які відбуваються в Україні сьогодні. Серед учасників – археологи, історики, музеєзнавці, українські філологи, представники громадських організацій. Представлені теми стосуються унікальних археологічних пам’яток, історії археології як науки та важливих подій в її історії, походження українців, формування національної української ідентичності, зародження української незалежності, архівної справи в Україні та унікальності українських архівів та світових колекцій, історії Харкова та модернізаційних процесів, життя університету, повсякденного життя викладачів та студентів, а також культурної спадщини України та сучасної ситуації з пам’ятками культури, питань війни та миру, етнічного розмаїття українських міст, пропаганди, волонтерського руху та повномасштабної війни Росії проти України.

Доцент В. В. Скирда виступив з лекціями «Давня історія Лівобережної України за археологічним даними» та «Археологічні дослідження Середньовічної експедиції ХНУ імені В. Н. Каразіна останніх років». Слухачі, зокрема й студенти історичного факультету ХНУ імені В. Н. Каразіна, взяли участь в обговоренні виступу.

Детальніше про лекції проєкту за посиланням.