RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 304

18 січня 2022 року

Чергова зустріч у межах краєзнавчої експедиції учнівської молоді

Чергова зустріч у межах краєзнавчої експедиції учнівської молоді

18 січня 2022 р. на історичному факультеті Каразінського університету відбулася чергова зустріч з учнями загальноосвітніх навчальних закладів Харкова у рамках віртуальної краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Мій Харків – моя Батьківщина». Заняття було присвячене ролі архівних та музейних закладів у краєзнавчих дослідженнях.

Під час зустрічі к.і.н., заступник директора університетського Центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька Ольга Вовк висвітлила для присутніх специфіку архівної системи України, розповіла про фонди центральних та обласних архівів, де зберігаються джерела з історії Слобожанщини та Харківщини, поінформувала про особливості роботи в читальних залах архівних установ. Завідувач архіву ХНУ імені В. Н. Каразіна Людмила Онацька розповіла школярам про особливості роботи архівного підрозділу установи, продемонструвала роботу архівосховища, окреслила структуру фондів університетського архіву.

Також учасники експедиції відвідали Музей археології Каразінського університету. Під час екскурсії вони дізналися багато цікавого про найдавнішу минувшину нашого краю, а також про історію створення та функціонування археологічного музею та видатних науковців-археологів, завдяки яким розширювалася його колекція.

Всього у зустрічі взяло участь близько 50 школярів. Учасники заходу залишилися задоволені візитом на історичний факультет Каразінського університету. Віртуальна краєзнавча експедиція учнівської молоді продовжується.