RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 299

11 жовтня 2021 року

Каразінці взяли участь у Міжнародній науковій конференції «Імперії і варвари»

Каразінці взяли участь у Міжнародній науковій конференції  «Імперії і варвари»

8-9 жовтня в Державному історико-культурному заповіднику «Меджибіж» відбулася Міжнародна наукова конференція з актуальних проблем археології та історії І тис. н.е. присвячених темі «Імперії і варвари» та 80-річчю українського археолога, доктора історичних наук, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки О.М. Приходнюка. Конференція була організована відділом ранніх слов'ян Інституту археології НАН України та Державним історико-культурним заповідником «Межибіж» і пройшла в змішаному режимі.

Вже вчетверте у міжнародних конференціях в Меджибожі взяли участь представники історичного факультету Харківського Національного університету ім. В. Н. Каразіна. Навчально - дослідницьку лабораторію Германоо-Слов'янської археологічної експедиції в своїх доповідях представили Михайло Любичев (спільно з німецькою колегою Ердмуте Шульце) ( «Групові поховання на могильниках культури Черняхів / синтана-де-Муреш»); Вікторія Гогунська і Василь Руснак ( «Методи дослідження зруйнованих поховань і досвід реконструкції процесу руйнування на могильниках черняхівської культури (поховання 260 могильника Війтенки)»; Владислав Щепаченко («Скляний посуд археологічного комплексу пізньоримського часу - початку часу Великого переселення народів Війтенки: технологічний аспект»).

Також, в якості співавтора доповідей (разом з Олегом Погорельцем і Олександром Надвірняком), виступила студентка четвертого курсу Юлія Сухорукова (доповідь ««Еwzete me»: антична камея з зображенням Асклепія, Гігеї і Телесфора» і доповідь «Римські герметизирующие коробочки для пломб в зоні поширення «варварських» племен Південно-Східної Європи в першій третині I тис. н.е. »).