RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 303

4 червня 2021 року

Візит директора центру рукописів Університету імені Султана Мехмеда Фатіха др. Самі Арслана

Візит директора центру рукописів Університету імені Султана Мехмеда Фатіха др. Самі Арслана

З 24 по 28 травня 2021 р. в межах програми міжнародного академічного обміну Erasmus+ на історичному факультеті тривав візит директора центру рукописів Університету імені Султана Мехмеда Фатіха (Стамбул, Туреччина) др. Самі Арслана.

Програма візиту включала зустрічі з проректором університету Анатолієм Бабічевим, керівництвом і співробітниками управління міжнародних відносин, деканом історичного факультету Сергієм Литовченко, викладачами історичного факультету Олександром Тумаковим та Євгеном Рачковим.Др. Самі Арслан долучився до проведення занять зі студентами історичного факультету, зокрема, 27 травня, на базі Навчальної лабораторії історичної інформатики, він прочитав онлайн-лекцію «A New Methodological Approach to Islamıc Manuscripts». Окрему увагу дослідник присвятив вивченню східної колекції рукописів і цінних видань, що зберігається в ЦНБ ХНУ імені В.Н.Каразіна.

Зокрема, за сприянням директорки бібліотеки Ірини Журавльової та завідувачки відділу книжкових пам'яток, цінних видань і рукописів Марини Бобрової, він долучився до роботи над каталогом цієї колекції. Дякуємо др. Самі Арслану за співпрацю та сподіваємося на поглиблення науково-освітнього співробітництва з Університетом імені Султана Мехмеда Фатіха.