RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 715

11 травня 2021 року

Засідання студентського наукового гуртка археології кафедри історіографії, джерелознавства та археології

Засідання студентського наукового гуртка археології кафедри історіографії, джерелознавства та археології

5 травня 2021 року відбулось чергове засідання гуртка археології, проведене, з метою забезпечення дотримання умов карантинних обмежень, у форматі он-лайн на платформі Zoom.

Цього разу зустріч була присвячена обговоренню однієї з найбільш цікавих епох в людській історії – добі бронзи. Студентка 4 курсу, староста гуртка Анна Аргунова презентувала доповідь на тему «Три тисячі років тому: бондарихінські поселення верхньої течії Сіверського Дінця».

В межах виступу було окреслено загальну характеристику матеріального комплексу представників племен доби фінальної бронзи, специфіку топографічного розташування поселенських структур бондарихінської культури, а також взаємозв’язок між господарським комплексом та екологічними нішами в рамках мікропросторового розміщення пам’яток, пов’язаних з даним населенням Сіверськодонецького лісостепу.

Особлива увага була надана проблематиці виокремлення «кущів поселень» як просторово-територіальних структур, а також їх взаємозв’язків у рамках аналізу ресурсно-зонного потенціалу.

Доповідь привернула увагу не тільки фахових археологів, але й студентів інших історичних спеціальностей, і, не зважаючи на специфіку даної проблематики, викликала жваве обговорення.