RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 190

31 березня 2021 року

Засідання гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків

Засідання гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків

31 березня 2021 року відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків ADFONTES!”, присвячене військовій історії Давньоримської імперії.Гурток продовжив свою роботу в дистанційному форматі.

Куратор гуртка – к.і.н., доц. кафедри історії стародавнього світу та середніх віків Оксана Анатоліївна Ручинська.

Старости – Хижняк І. А. (IVкурс), Демиденко А. (III курс).

Традиційно засідання гуртка було відкрито вступним словом куратора. Оксана Анатоліївна підкреслила важливість вивчення військової історії, що дозволяє простежити тенденції розвитку римської армії, а також дослідити специфічні риси самої Римської держави та її соціуму в останній період існування імперії.

Під час засідання було заслухано доповідь студента III курсу Завірухи Данила на тему «Підрозділи equites Dalmatae в армії Пізньої Римської імперії як приклад стагнації усталених військових традицій». Доповідач надав характеристику підрозділам римської армії та виявив особливості військових традицій в період пізньої імперії, розповів про бойовий шлях Далматських вершників. Ним було освітлено досить складне історичне джерело список Нотіція дігнітатум.

Доповідь зацікавала аудиторію та викликала жваве обговорення і дискусії. Так, при обговоренні виникла дискусія стосовно специфічнх рис підрозділів equites Dalmatae.

В цілому на засіданні були присутні 30 осіб

Щиро дякуємо всім присутнім за активну участь у засіданні гуртка!