RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 509

23 квітня 2021 року

74-та Міжнародна конференція молодих учених «Каразінські читання»

74-та Міжнародна конференція молодих учених  «Каразінські читання»

23 квітня 2021 року відбулася 74-та Міжнародна конференція молодих учених «Каразінські читання». Через посилення карантинних заходів конференцію уперше було проведено у форматі онлайн на платформі Zoom. Цьогоріч участь у роботі «Каразінських читань» взяли представники з трьох десятків наукових та навчальних установ України та закордону.

До організації та проведення конференції окрім історичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна традиційно долучилися представники Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова та Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди. В рамках пленарного засідання учасників привітали декан історичного факультету ХНУ імені В. Н. Каразіна, канд. іст. наук, доцент Сергій Дмитрович Литовченко; декан історичного факультету ХНПУ імені Г. Сковороди канд. іст. наук, доцент Світлана Валентинівна Мірошниченко та завідувач кафедри історії і культурології ХНУ імені О. Бекетова, канд. іст. наук, доцент Микола Володимирович Яцюк.

Робота конференції відбувалася у віртуальному просторі, у сесійних залах в межах 14 секцій:

-Археологія

-Воєнна історія

-Гендерна історія

-Джерелознавство та спеціальні історичні дисципліни

-Історіографія

-Історія культури

-Історія міжнародних відносин

-Історія науки та освіти

-Історія стародавнього світу та середніх віків

-Історія Харкова

-Історія Харківщини

-Ранньомодерна історія України

-Новітня історія України

-Новітня історія країн Європи та Америки

Детальніше ознайомитися з фотографіями заходу можна у фотогалереї за посиланням.

Також додаються: офіційна программа конференції та тези доповідей.

Чергова, вже 74-та Міжнародна конференція молодих учених «Каразінські читання», незважаючи на труднощі пандемії, пройшла на високому рівні, різноманітні за тематикою доповіді молодих учених на секційних засіданнях викликали щирий інтерес та жваві дискусії.

Бажаємо учасникам міцного здоров’я, успіхів та наснаги у подальших наукових дослідженнях і запрошуємо долучитися до роботи 75-ї Міжнародної конференції молодих учених «Каразінські читання», що відбудеться на історичному факультеті ХНУ імені В.Н. Каразіна 22 квітня 2022 року!