RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 426

4 березня 2021 року

Засідання гуртка мистецтвознавців

Засідання гуртка мистецтвознавців

4 березня відбулося засідання гуртка мистецтвознавців, присвячене 150-річчю від дня народження видатної української поетеси, письменниці Лесі Українки.

Засідання відбулося на базі Харківського художнього музею, під час якого завідувачка сектором методичної роботи музею Титаренко Наталія Володимирівна познайомила студентів з образом Лесі Українки та світом її літературних героїв, що відображені художниками ХХ століття в графічних творах, представлених в колекції Харківського художнього музею. Знайомлячи студентів з творами художників М. Дерегуса, Н. Лопухової, О. Ніколайця, М. Шелеста, І. Крислача мистецтвознавець захоплююче представила увазі студентів як по-різному в різних художніх графічних техніках відтворюються сюжетні образи героїв Л. Українки та як розкривалися і розвивалися художні концепції літературних героїв в образотворчому мистецтві.

Учасники засідання висловлюють глибоку вдячність Наталії Володимирівні та співробітникам музею за їх творчу працю і надану можливість познайомитися іще з однією цікавою тематичною збіркою музейної колекції.