RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 358

11 лютого 2021 року

«Вкарбовані в літопис науки» – тема кураторської години у студентів групи ІС-31

«Вкарбовані в літопис науки» – тема кураторської години  у студентів групи ІС-31

11 лютого 2021 р. згідно з розкладом відбулася кураторська година у студентів групи ІС-31 (куратор – доцент кафедри історіографії, джерелознавства та археології О. Г. Павлова).

На зустріч зі студентами була запрошена к.і.н., заступник директора Центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька Каразінського університету О. І. Вовк. Вона презентувала присутнім друге видання довідника «Вкарбовані в літопис науки (головний редактор В. С. Бакіров, укладачі О. І. Вовк, А. В. Григор’єв, С. М. Куделко)».

Під час зустрічі студенти дізналися про вихованців та співробітників Харківського університету, чиїми іменами були названі різноманітні об’єкти на Землі і в космосі: малі планети і кратери на поверхнях тіл Сонячної системи; мінерали та окремі кристали дорогоцінних каменів; гори, миси, озера, льодовики у Північній та Південній півкулях; викопні і нині існуючі рослини і тварини; установи й організації, транспортні засоби, премії й нагороди тощо. Бесіда супроводжувалася демонстрацією слайдів із зображеннями деяких об’єктів, про які йшла мова.

Виступ О. І. Вовк викликав зацікавлення аудиторії і продовжився жвавою дискусією.