RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 719

17 грудня 2020 року

Засідання гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків

Засідання гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків

17 грудня 2020 року на платформі Zoomвідбулося останнє у цьому навчальному семестрі засідання гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків AD FONTES!". Темою засідання було «Повсякденне життя в Стародавній Греції»

Куратор гуртка – к.і.н., доцент кафедри історії стародавнього світу та середніх віків Оксана Анатоліївна Ручинська.

Старости – Хижняк І. (IVкурс), Демиденко А. (IIIкурс).

На початку

Доповідь зацікавила аудиторію та викликала доволі жваву дискусію, під час якої обговорювалися питання стосовно функцій та періодичності симпосіїв, кількості людей, які могли брати в них участь, вік, з якого можна було ставати симпосіатами. Присутніх зацікавило питання відносно симпосіальних мотивів у ранньохристиянській літературі та багато інших питань.

Оксана Анатоліївна, проаналізувавши доповідь, зазначила, що вона зроблена на основі ретельного вивчення свідоцтв давньогрецьких авторів й іконографічного матеріалу (зображень на вазах) та підкреслила, що подальше вивчення даної теми має великі перспективи.

На засідання гуртка “ADFONTES!” завітали представники різних курсів та кафедр історичного факультету, а також студенти інших факультетів ХНУ імені В. Н. Каразіна, зокрема факультету психології та МЕВ і ТБ. Крім того, гурток відвідали представники інших ВНЗ Харкова та України: ХНМУ, НЮУ імені Ярослава Мудрого, а також Києво-Могилянської академії. Загалом - 22 особи.

Дякуємо усім присутнім ! До зустрічі у новому навчальному семестрі !