RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 319

9 грудня 2020 року

38-ма Міжнародна краєзнавча конференція молодих учених «Краєзнавство та краєзнавці: досвід минулого та сьогоденні завдання (до 120-річчя від дня народження професора Антона Григоровича Слюсарського)»

38-ма Міжнародна краєзнавча конференція молодих учених «Краєзнавство та краєзнавці: досвід минулого та сьогоденні завдання (до 120-річчя від дня народження професора Антона Григоровича Слюсарського)»

4 грудня 2020 р. відбулася традиційна, вже 38-ма Міжнародна краєзнавча конференція молодих вчених, цьогоріч вперше проведена у форматі онлайн. Організаторами конференції виступили Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих учених історичного факультету ХНУ імені В. Н. Каразіна, Краєзнавчий центр імені академіка П. Т. Тронька спільно з освітньою установою «Вітебський державний університет імені П. М. Машерова» (Республіка Білорусь).

Постійними співорганізаторами конференції є Харківський національний педагогічний університет імені Г. С.Сковороди та Центр медичного краєзнавства імені професора В. Д. Отамановського при Харківському національному медичному університеті

Робота конференції проводилася в межах таких секцій:

-Історіографія та джерелознавство краєзнавчих студій — краща доповідь — Узких Світлани.

-Краєзнавчий вимір археологічних досліджень авторка кращої доповіді Аргунова Анна.

-Краєзнавство, пам’яткознавство, туризм — кращу доповідь представив Ярослав Ліхолєтов.

-Історія освіти та науки у візії краєзнавства — кращі доповіді — Поповича Вадима та Пархоменко Віктора.

-Мистецтвознавство і літературознавство у регіональному вимірі — краща доповідь — Тарасенка Олексія.

-Актуальні проблеми медичного краєзнавства — авторка кращої доповіді —Сова Валентина.

-Релігія та церква у дзеркалі краєзнавства — краща доповідь – Грейцар Євгенія.

-Роль особистості в регіональній історіїкращу доповідь представила Проказа Вікторія.

-Регіональна історія у глобалізованому світі / Regional history in a globalized world — кращу доповідь зробив представник Республіки Індія Bhardwaj Vikram.

-Україна і Білорусь: краєзнавчі паралелі / Украіна і Беларусь: краязнаўчыя паралелі — кращі доповіді представили Міклушонок Наталія та Лещенко Юлія.

-Шкільна освіта та позашкільна діяльність очима юних краєзнавців — переможцями стали юні дослідниці із Республіки БілорусьУракова Екатерина та Клименкова Варвара.

-Історія рідного краю у дослідженнях школярів авторка кращої доповіді — Зеленівська Світлана.

Вже традиційно в рамках роботи конференції було вручено премії:

- Премію імені А. Г. Слюсарського, засновану Центром краєзнавства ХНУ імені В. Н. Каразіна, отримала Ковальова Анастасія;

- Премію імені А. Ф. Луньова за кращу наукову доповідь у сфері історії мистецтв та музеєзнавства здобула Кейс Серафима;

- Лауреатом премії імені академіка П. Т. Тронька від Національної спілки краєзнавців України стала Трофименко Ірина.

Цьогорічна Міжнародна краєзнавча конференція, не зважаючи на складні умови та новий, незвичний формат вже вкотре зібрала молодих науковців не тільки з різних куточків України, але й закордону. Реалізація подібних заходів свідчить, що навіть в умовах пандемії наука продовжує розвиватися і має перспективне майбутнє.

Висловлюємо вдячність колегам-співорганізаторам, учасникам та усім, хто долучився до роботи конференції, завдяки чому ми можемо з гордістю констатувати, що 38-ма Міжнародна краєзнавча конференція молодих учених «Краєзнавство та краєзнавці: досвід минулого та сьогоденні завдання (до 120-річчя від дня народження професора Антона Григоровича Слюсарського)» минула успішно!

Чекаємо на нові зустрічі, а також запрошуємо взяти участь у 74-й Міжнародній науковій конференції молодих учених «Каразінські читання», яка відбудеться у квітні 2021 р.