RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 430

5 жовтня 2020 року

Засідання студентського наукового гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків AD FONTES!

Засідання студентського наукового гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків AD FONTES!

25 вересня 2020 року відбулося перше у цьому навчальному році, та після довгої карантинної перерви, засідання студентського наукового гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків “AD FONTES!”.

Куратор гуртка – к. і. н., доцент кафедри історії стародавнього світу та середніх віків Оксана Анатоліївна Ручинська.

Старости – Протасова А. (VI курс), Хижняк І. (IV курс).

Це засідання пройшло у дещо нестандартному форматі. Воно було присвячено темі «Коринфський ордеру Стародавній Греції та його рецепції в архітектурі Харкова» і фактично було розділено на дві частини: під час першої частини було здійснено невелику екскурсію Харковом, де студенти могли побачити псевдокоринфський ордер у місцевій архітектурі; друга частина пройшла у традиційному форматі і студенти заслухали доповідь про особливості коринфського ордерау Стародавній Греції.

У якості екскурсовода та доповідача на цей раз виступила студентка IV курсу Тетяна Савченко.

Під час екскурсійної частини студенти відвідали 5 архітектурних об’єктів, кожен з яких мав свої особливості. Першим об’єктом екскурсії стала Харківська обласна державна адміністрація, яка є яскравим прикладом псевдо коринфського ордеру радянського часу. Споруда має напівколони, а капітелі тут прикрашено радянськими зірками.

Другим об’єктом екскурсії стала будівля за адресою майдан Свободи 8. Яскравою відмінністю цієї споруди є те, що вона прикрашена псевдоколонами.

Наступним об’єктом екскурсії була будівля розташована по вул. Сумській 92. Ця будівля особливо виділяється тим, що вона прикрашена скульптурами в античному стилі.

Четвертий архітектурний об’єкт розташовується за адресою вул. Сумська 57.

Останній об’єкт екскурсії знаходиться на вул. Сумській 73/75.

Друга частина засідання пройшла вже у стінах університету. Тетяна Савченко виступила з доповіддю «Коринфський ордер у Стародавній Греції», під час якої було проаналізовано історію появи цього ордера та специфіку його використання.

Наприкінці засідання А. Протасова звітувала перед аудиторією про роботу гуртка у минулому році. Відзначивши доволі успішну роботу AD FONTES!” вона продемонструвала присутнім матеріали з попередніх засідань гуртка.

Оскільки А. Протасова вже майже є випускницею історичного факультету, у ході засідання було обрано нову старосту гуртка. Нею стала студентка IIIкурсу Анна Деміденко

Закрила засідання своїм заключним словом куратор AD FONTES!”, к.і.н., доцент кафедри історії стародавнього світу та середніх віків О. А. Ручинська. Оксана Анатоліївна відзначила успіхи нашого студентського наукового товариства в ході регулярнихзасідань та наукових заходів, які здійснюються AD FONTES!”.

Дякуємо усім присутнім та запрошуємо вас на наступні засідання !


Фотозвіт з заходу: