RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 394

4 лютого 2020 року

Засідання студентського наукового гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків AD FONTES!

Засідання студентського наукового гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків AD FONTES!

24 грудня 2019 року відбулося останнє у цьому календарному році засідання студентського наукового гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків ADFONTES.

Куратор гуртка – к.і.н., доцент кафедри історії стародавнього світу та середніх віків Оксана Анатоліївна Ручинська.

Старости – Протасова А. (Vкурс), Хижняк І. (III курс)

Засідання було дещо особливим, оскільки на цей раз воно проходило у доволі незвичному та цікавому форматі – у роль доповідача виступила куратор гуртка – доцент Оксана Анатоліївна Ручинська. Під час виступу Оксана Анатоліївна поділилася власними враженнями від участі у міжнародній науковій конференції"Глобалізація, інтернаціоналізм та мультикультуралізм", яка проходила 10-11 грудня 2019 р. вІталії, м. Санта-Марія-Капуа-Ветере, Університет Кампанії Луїджі Ванвітеллі та у міжнародному науковому семінарі «Історія ігор та змагань в греко-римський період», що відбувся 18 грудня 2019 р. у Швейцарії, м. Фрібур, Університет Фрібура.

Оксана Анатоліївна докладно розповіла про конференції, на яких виступила з доповідями, зосередивши увагу на особливостях обміну результатами наукових досліджень та знань в конкретних сферах історичної науки в університетах Західної Європи та формах організації наукової діяльності. Вона також описала та наглядно представила античні пам’ятки та музейні експозиції тих західноєвропейських міст, які вона мала змогу відвідати. Оксана Анатоліївна закликала студентів не боятися брати участь у міжнародних конференціях, наголосивши, що для участі у закордонних конференціях необхідно володіти англійською мовою, хоча загалом, бажано знати більше ніж одну іноземну мову, оскільки це значно полегшує спілкування з науковцями із різних країн.

Загалом, засідання відвідали 38 осіб, це були студенти різних курсів та кафедр, викладачі та навіть випускники історичного факультету.

Після закінчення виступу відбулася неформальна частина засідання, де присутні за чаєм та печивом могли поділитися своїми враженнями від останнього засідання та роботи гуртка загалом, а також запропонувати свої ідеї щодо подальшого розвитку ADFONTES

Щиро дякуємо усім присутнім та чекаємо на вас у 2020 році !