RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 825

18 грудня 2019 року

Засідання студентського наукового гуртка «AD FONTES»

Засідання студентського наукового гуртка «AD FONTES»

27 листопада 2019 року відбулося засідання студентського наукового гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків «AD FONTES», яке було присвячено «Війні та армії у житті античної та середньовічної людини»

Куратор гуртка – к. і. н., доцент кафедри історії стародавнього світу та середніх віків Оксана Анатоліївна Ручинська.

Старости – Протасова Альона (V курс), Хижняк Ігор (ІІІ курс).

Під час роботи гуртка було заслухано дві доповіді.

З першою доповіддю «Феномен античного катафрактарія: революція в римській армії чи предтеча східного лицарства» виступив студент IIкурсу Данило Яшин. У доповіді було розкрито визначення терміну «катафрактарій» і проаналізовано походження та еволюцію цього роду військ, також розглянуто тактику застосування важко озброєної кавалерії. Виступ викликав жвавий інтерес аудиторії, і доповідачу поставили ряд питань, зокрема з приводу системи забезпечення катафрактаріїв та стосовно витоків важкої кавалерії на Давньому Сході.

З доповіддю, присвяченою «Феномену особистості Річарда Невіла, Графа Уорика протягом «Війни троянд»,виступила студентка IVкурсу Аліса Рибалка. Ця доповідь була присвячена вивченню біографії Річарда Невіла та аналізу ролі його особистості в подіях, що відбувалися під час «Війни троянд». Тема зацікавила присутніх, доповідачці поставили питання про те, чим було обумовлено такий великий вплив Графа Уорика в Англії, а також стосовно контактів Річарда Невіла з іноземними державами.

Листопадове засідання гуртка відвідали студенти різних курсів та кафедр, загальна кількість присутніх склала 17 осіб. Засідання також відвідав доцент кафедри історії стародавнього світу та середніх віків, к. і. н., А. М. Домановський.

Наступне засідання гуртка відбудеться наприкінці грудня 2019 р. Дякуємо усім присутнім та запрошуємо на грудневе засідання !