RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1355

18 жовтня 2019 року

Засідання студентського наукового гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків «AD FONTES!»

Засідання студентського наукового гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків «AD FONTES!»

27 вересня 2019 року відбулося перше у новому навчальному році засідання студентського наукового гуртка кафедри історії стародавнього світу та середніх віків AD FONTES!”.

Куратор гуртка – к.і.н., доцент кафедри історії стародавнього світу та середніх віків Оксана Анатоліївна Ручинська.

Старости – А. Протасова (V курс), І. Хижняк (III курс)

З першою доповіддю, присвяченою «Проблемі ісихазму в творіннях Святих отців» виступив студент III курсу Євгеній Кузьменко. У ній було проаналізовано історію появи та основні етапи розвитку ісихазму (практика Ісусової молитви, яка полягає у її безперервному повторенні), а також його безпосередній вплив на ромейське суспільство. Доповідь викликала жвавий інтерес аудиторії та спричинила дискусію з приводу того, чи дійсно вчення ісихазму зумовило розкол у візантійському суспільстві.

З темою «Дакійська війна Доміціана: перемога чи поразка Риму» виступив студент III курсу Олександр Строй. У своїй доповіді студент проаналізував причини та хід війни імператора Доміціана з даками і спробував визначити результати цієї війни для Римської імперії. Виступ зацікавив аудиторію і доповідачу поставили ряд питань з приводу римських військових спеціалістів у Дакії та питання про хронологію даного конфлікту.

Гурток відвідали представники різних курсів та кафедр, загалом 20 осіб. Також був присутній к.і.н., доц. кафедри історії стародавнього світу та середніх віків Андрій Миколайович Домановський, який брав активну участь в дискусіях.

Засідання завершилось обговоренням доповідей та дискусійних моментів, які виникали під час виступів доповідачів.