RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1089

20 вересня 2019 року

Відкриття виставки «Звичайні хобі та незвичні колекції університетських людей»

Відкриття виставки «Звичайні хобі та незвичні колекції університетських людей»

18 вересня 2019 року у Музеї історії Харківського університету відбулося відкриття виставки «Звичайні хобі та незвичні колекції університетських людей». Виставка відображає різноманіття збиральницьких зацікавлень вихованців та співробітників Харківського університету. Деякі з представлених на виставці колекцій є проявом хобі вчених університету, інші – пов’язані з їхніми науковими зацікавленнями.

Увазі відвідувачів пропонуються мундирні ґудзики XIX – першої половини ХХ ст., старовинні праски, нагрудні знаки другої половини ХХ ст. (з колекції вихованця та заслуженого викладача Харківського університету, одного із засновників емблематики в Україні Б. П. Зайцева), винні етикетки середини ХХ ст., кишенькові календарі другої половини ХХ – початку ХХІ ст., сувенірні олівці наукових та освітніх закладів світу, макети будівель – шедеврів світової архітектури.

На відкритті виставки колекціонери розповіли про витоки своїх збиральницьких зацікавлень, особливості власних колекцій, їхнє значення особисто для себе. Також для гостей було проведено вікторини, питання якої були пов’язані з експонатами виставки. Переможці отримали символічні подарунки.


Виставка працюватиме до початку листопада 2019 р.