RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 583

2 вересня 2019 року

Міжнародна академічна мобільність у 2019 році

Міжнародна академічна мобільність у 2019 році

У літньому семестрі 2019 року студент магістратури Павло Пугачов перебував на навчанні в університеті Фрідріха-Олександра у німецькому місті Ерланген (Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg). Таку можливість він отримав завдяки міжнародній програмі обміну Erasmus+, з якою співпрацює історичний факультет Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (керівник програми - професор кафедри історії України Л. Ю. Посохова).

Програма Erasmus+ фінансується Європейським союзом, завдяки чому кожен студент, який бере у ній участь забезпечується стипендією, що покриває всі його необхідні витрати, а також дає змогу здійснювати подорожі Європою. Як зазначає Павло, за період навчання в Ерлангені, окрім чималої кількості міст у межах Німеччини, він відвідав Чехію, Угорщину та Австрію.

Адміністрація університету Фрідріха-Александра докладає чималих зусиль для того щоб створити для іноземних студентів найбільш сприятливі умови. Студентам пропонується величезна кількість учбових курсів, необмежених одним факультетом чи спеціальністю. До того ж, університет володіє розгалуженою інфраструктурою (їдальні, бібліотеки, спортивні об'єкти, тощо), яка доступна студентові майже цілодобово.

Участь у програмі Erasmus+ надає змогу відчути на собі життя німецького студента, познайомитися с величезною кількістю цікавих людей з усього світу, покращити свої мовні навички та закріпити їх щоденним спілкуванням у побуті і під час навчання. Програма також створює можливість налагодити корисні академічні зв’язки, які безсумнівно стануть у нагоді в майбутньому.