RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1197

12 жовтня 2018 року

Завершився цикл відкритих лекцій професора Юлії Обертрайс в межах програми Erasmus+

Завершився цикл відкритих лекцій професора Юлії Обертрайс в межах програми Erasmus+

На історичному факультеті завершився цикл відкритих лекції Юлії Обертрайс, професора кафедри історії Східної Європи Університету імені Фрідріха-Александра, міст Ерлангена-Нюрнберга (ФРН).

9 жовтня на історичному факультеті в межах програми академічної мобільності Erasmus+ відбулась відкрита лекція професора Юлії Обертрайс, яка була присвячена усній історії. На лекцію завітали студенти та викладачі Каразінського університету, дослідники та організатори усноісторичних проектів в Україні.

Юлія Обертрайс поділила лекцію на чотири частини, в яких висвітлила такі питання: усна історія як напрям історичної науки та усна історія як метод, суб'єктивність та цінність усного джерела, міждисциплінарність усноісторичних досліджень та сучасні тенденції. Усі бажаючі мали змогу задати питання лектору та обговорити особливості методу усної історії та можливості для його розвитку в Україні.

10 жовтня професор Юлія Обертрайс присвятила свою лекцію глобальній історії. У першій частині лекції Юлія Обертрайс зосередила увагу на теоретичних засадах цього напряму. Друга частина її виступу була сконцентрована на «цивілізаційних місіях» таких країн як Російська імперія, Британська імперія та Німеччина.

11 жовтня відбулась остання запланована відкрита лекція Юлії Обертрайс, на якій продовжилось обговорення характеристик глобальної історії у ХХ ст. Лектор зосередила увагу на проблематиці Холодної війни та пропаганді, яка велась протягом цього періоду.


Фотозвіт з заходу: