RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 357

3 жовтня 2024 року

Деканат з сумом сповіщає, що пішов з життя Чернявський Леонід Сергійович

Деканат з сумом сповіщає, що пішов з життя Чернявський Леонід Сергійович

ЧЕРНЯВСЬКИЙ ЛЕОНІД СЕРГІЙОВИЧ

(30.08.1952 – 02.10.2024)

З глибоким сумом повідомляємо, що 2 жовтня 2024 року пішов з життя наш колега, кандидат історичних наук, доцент кафедри нової та новітньої історії, Чернявський Леонід Сергійович. Все свідоме життя Леоніда Сергійовича було присвячене історичній науці та педагогічній діяльності. Стаж науково-педагогічної роботи у вищих навчальних закладах освіти III-IVрівня акредитації – 35 років.

У 1978 закінчив історичний факультет, згодом навчався в Інституті соціальних та економічних проблем зарубіжних країн АН УРСР. У 1985 р. захистив кандидатську дисертацію на тему «Політика Профінтерну в колоніальних і залежних країнах в роки часткової стабілізації капіталізму (1924-1928 рр.)» в Ужгородському державному університеті. З 2005 року працював на кафедрі нової та новітньої історії історичного факультету ХНУ імені В.Н. Каразіна.

Довгий час Леонід Сергійович займався дослідженням проблем розвитку світового профспілкового руху. Сам дослідник відрізнявся професіоналізмом, креативністю та високим рівнем компетентності. З часу захисту дисертації опублікував більше 40 наукових статей, тез та методичних розробок, у тому числі брав участь у написанні 3-х колективних монографій, енциклопедичного словника «Світова історія: XXстоліття» (Львів: Літопис, 2008. – 976 с.).

Леонід Сергійович завжди ділився своїми знаннями та професійним досвідом, за що його щиро поважали колеги та студенти.

Нагороджений Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, високий професіоналізм (Наказ міністра освіти і науки України № 225-к).

Історичний факультет висловлює глибокі співчуття рідним та близьким Чернявського Леоніда Сергійовича. Поділяємо Ваше горе та сумуємо разом з Вами у годину скорботи.

Нехай світла пам'ять про Леоніда Сергійовича назавжди залишиться серед нас.

Вічна пам'ять!