RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1062

20 вересня 2018 року

Презентація об`їзду архівів Польщі, літніх шкіл та семінарів

Презентація об`їзду архівів Польщі, літніх шкіл та семінарів

20 вересня 2018 року відбулося спільне засідання студентського наукового гуртка кафедри історії України і гуртка історіографії, джерелознавства та спеціальних історичних дисциплін.

Під час заходу студенти факультету презентували результати об`їзду архівів Польщі та Міжнародного наукового семінару на тему«Проблеми сучасного архівознавства та управління документами».

Під керівництвом професора Людмили Юріївни Посохової та завідувача кафедрою історіографії, джерелознавства та археології, професора Сергія Івановича Посохова група студентів 4 – 5 курсів отримали можливість ознайомитися із особливостями організації та функціонування архівних закладів Польщі, історією та культурою сусідньої країни.

Подібна спільна навчальна практика за участю студентів та аспірантів історичного факультету Харківського університету відбувається вже вшосте. Вона стала можливою завдяки співпраці історичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та Інституту історії Університету Марії Кюрі-Склодовської у Любліні. З офіційною презентацією можна ознайомитися за посиланням.

Аспіранткою кафедри історії України Анастасією Боженко було презентовано результати участі у Конгресі Міжнародної асоціації гуманітаріїв (МАГ), що проходив на базі Українського Католицького Університету (УКУ) у Львові (27 – 29 червня 2018 р.).

Аспірантка кафедри історії України Анастасія Ховтура представила результати роботи молодих науковців факультету під час семінару «Глобальні та транснаціональні перспективи на історію України з ранньомодерного періоду до сучасності», що відбувся 1 – 5 липня 2018 року у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя.