RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1523

3 вересня 2018 року

Викладач факультету взяла участь у роботі Міжнародного семінару «Голокост від куль на окупованих територіях Радянського Союзу»

Викладач факультету взяла участь у роботі  Міжнародного семінару «Голокост від куль на окупованих територіях Радянського Союзу»

30-31 серпня 2018 р. у Дніпрі відбувся перший етап Міжнародного семінару «Голокост від куль на окупованих територіях Радянського Союзу», організований Українським інститутом вивчення Голокосту «Ткума» та французьким дослідницьким та освітнім центром Яхад ін Унум. У роботі семінару взяла участь викладач кафедри історії України С.В.Нижнікова.

Протягом семінару предметом детального розгляду стали етапи масового вбивства євреїв України нацистами, проведено кілька практичних занять з виїздом на місця розстрілів у Дніпрі; відвіданням експозиції Музею «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні».

Під час дискусій було обговорено мотивації поведінки місцевого неєврейського населення в умовах тотального винищення євреїв. Чим керувалися рятівники євреїв? Які фактори сприяли порятунку людей у часі нацистського геноциду? Відповідям на ці та інші питання була присвячена презентація д-ра Дениса Шаталова.