RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1392

4 липня 2018 року

Молоді науковиці факультету взяли участь у роботі семінару „Глобальні та транснаціональні перспективи на історію України"

Молоді науковиці факультету взяли участь у роботі семінару „Глобальні та транснаціональні перспективи на історію України"

Співробітниця Музею історії ХНУ імені В. Н. Каразіна Ольга Красько і аспірантка кафедри історії України, старша лаборантка Навчальної лабораторії історичної інформатики Анастасія Ховтура взяли участь у роботі семінару німецько-української комісії істориків для молодих науковців „Глобальні та транснаціональні перспективи на історію України з ранньомодерного періоду до сучасності», який відбувся 1-5 липня 2018 року у Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя.

Семінар об'єднав науковців з різних куточків України, Австрії та Німеччини. Учасники мали змогу представити власні проекти з точки зору глобальної або транснаціональної історії. Тематика доповідей охоплювала величезне коло питань, пов'язаних з історією міжнародних відносин, урбаністикою, всесвітньою історією. Модераторами виступили професори Гвідо Гаусманн та Ярослав Грицак, які своїми порадами допомогли окреслити нові горизонти та перспективи досліджень.