RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 802

3 липня 2018 року

Учасники краєзнавчої та музейно-архівної практик продовжують подорожувати Україною

Учасники краєзнавчої та музейно-архівної практик продовжують подорожувати Україною

3 липня 2018 р. студенти історичного факультету, що проходять музейно-архівну та краєзнавчу навчально-виробничі практики, під керівництвом професора С. М. Куделка і доцента О. Г. Павлової здійснили поїздку до одного з найбільших українських міст – Дніпра.

Однією з найяскравіших постатей в історії цього міста є літописець козацького краю, випускник історико-філологічного факультету Харківського університету Д. І. Яворницький. Він тривалий час працював у місцевому історичному музеї та домігся значного розширення його фондів. В наші дні Дніпровський національний історичний музей носить ім’я Д. І. Яворницького, а його експозиція вважається однією з найкращих в Україні.

Крім історичного музею, студенти завітали до Меморіального будинку-музею Д. І. Яворницького й оглянули діораму «Битва за Дніпро». Також їм вдалося відвідати Потьомкінський палац – найстарішу будівлю Дніпра, і трохи прогулятися набережною.

Виїзд виявився цікавим та пізнавальним. Він дав змогу студентам удосконалити набуті в університеті знання та збагатитися новими враженнями.