RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1635

17 квітня 2018 року

Відбулася Міжнародна наукова конференція «Геноциди, масові вбивства та депортації на українських землях під час Другої світової війни: як працювати з джерелами»

Відбулася Міжнародна наукова конференція «Геноциди, масові вбивства та депортації на українських землях під час Другої світової війни: як працювати з джерелами»

17-19 квітня 2018 року у стінах історичного факультету Харківського національного університету проходила Міжнародна наукова конференція «Геноциди, масові вбивства та депортації на українських землях під час Другої світової війни: як працювати з джерелами».

Організаторами конференції виступили Центр дослідження міжетнічних відносин Східної Європи та кафедра історіографії, джерелознавства та археології історичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна разом за підтримки Європейської асоціації єврейських студій та Української асоціації усної історії.

Конференція проходила протягом трьох днів, що дозволило прослухати лекції Джона-Пола Химки (Едмонтон, Канада), «Специфіка джерел до історії випадків масового насильства (на прикладі Голодомору і Голокосту): свідчення, спогади, фотографії, та «документи». Як їх оцінити та як з ними працювати?» та Яна Грабовського (Оттава, Канада) «Нові питання та нові джерела у вивченні Голокосту» та багато доповідей із зазначеної тематики.

Наприкінці конференції відбулася заключна дискусія, яка дозволила винести перспективи дослідження лакун з даної проблематики.


Фотозвіт з заходу: