RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 367

6 грудня 2017 року

Професор М. Г. Станчев взяв участь у конференції, присвяченій 140-річчю академіка АН СРСР М. С. Державіна

Професор М. Г. Станчев взяв участь у конференції, присвяченій 140-річчю академіка АН СРСР М. С. Державіна

3 грудня 2017 р. завідуючий кафедри нової та новітньої історії, професор М. Г. Станчев взяв участь в науково-практичній конференції, присвяченій 140-річчю академіка АН СРСР Миколи Севаст'янович Державіна - вченому-болгаристу, засновнику і директору Інституту слов'янознавства АН СРСР, ректору Петербурзького університета, що відбулась на батьківщині академіка - у болгарському селі Преслав Приморського району Запорізької області. Конференція була організована мерією м. Приморська і Приморським болгарським товариством «Сдруженіє» за підтримки Почесного консула Болгарії в Україні С. Жельова.

У конференції взяли участь вчені з різних університетів України та Болгарії, представники місцевих територіальних громад, співробітники краєзнавчих музеїв, активісти болгарських товариств Запорізької області. Професор М. Г. Станчев виступив із доповіддю «Акад. М. С. Дежавін і болгарське наукове товариство в Ленінграді. 1931-1937 рр.».

Учасники конференції відвідали будинок, в якому народився і жив акад. М. С. Державін, школу, в якій навчався відомий вчений, поклали квіти до пам'ятника засновникам с. Преслав - однієї з найбільших болгарських колоній Приазов'я. Міський голова м. Приморська Е. Божкова та професор М. Станчев відкрили «Зал акад. М.С. Державніна» у місцевому краєзнавчому музеї. У Преславському Будинку культури силами учнів місцевої школи було організовано концерт учасників конференції.