RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 478

9 жовтня 2017 року

Відкрита лекція доцента кафедри історіографії, джерелознавства та археології Іващенко Вікторії Юріївни

Відкрита лекція доцента кафедри історіографії, джерелознавства та археології Іващенко Вікторії Юріївни

6 жовтня 2017 р. відбулася відкрита лекція доцента кафедри історіографії, джерелознавства та археології Іващенко Вікторії Юріївни з методики викладання історії. Приурочена до Дня вчителя лекція об'єднала три покоління історичного факультету - студентів, викладачів та випускників.

Почесними гостями лекції стали молоді вчителі навчальних закладів Харкова та Харківської області, які нещодавно закінчили історичний факультет або поєднують викладання у школі з навчанням на факультеті. З нагоди свята студенти 4 курсу підготували відеопроекти, які на їхню думку, можуть підняти статус і престиж професії вчителя.

На початку лекції заступник декана з навчальної роботи С.С.Кушнарьов привітав вчителів та студентів зі святом, В.Ю.Іващенко розповіла про поставлену перед студентами мету та особливості відеопроектів, студентка 4 курсу Стороженко Ірина прочитала власний вірш про вчителів.

Загалом, студентами були підготовлено 8 проектів, які по-різному розкривають тему - від соціальної реклами до короткометражного фільму. Запрошені вчителі оцінили роботи та присудили перше місце команді студентів кафедри історії Східної Європи, які довели своєю відеороботою, що "Вчитель - це покликання"! Приємно відмітити, що друге місце зайняла команда студентів нашої кафедри, які у власному короткометражному фільмі показали нелегкі будні вчителя-практиканта. Третє місце виборола команда кафедра історії України з проектом "Я - вчитель", приз глядацьких симпатій - студенти кафедри стародавнього світу та середніх віків.

Після перегляду відеопроектів до аудиторії звернувся один із найстарших викладачів історичного факультету М.З.Бердута, який виховав не одне покоління істориків-вчителів.

Наприкінці вчителі розповіли про свою викладацьку діяльність, а студенти задали питання про труднощі та радощі роботи у школі. Закінчилася лекція зйомкою спільної фотографії!

Дякуємо всім студентам за проекти, вчителям за те, що знайшли час прийти, Вікторію Юріївну за лекцію!