RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 698

17 липня 2017 року

Аспірантка Світлана Нижнікова взяла участь у літній школі "Історія Голокосту та пам'ять в Україні"

Аспірантка Світлана Нижнікова взяла участь у літній школі "Історія Голокосту та пам'ять в Україні"

Аспірантка кафедри історії України Світлана Нижнікова взяла участь у літній школі для викладачів та аспірантів "Історія Голокосту та пам'ять в Україні", яка проходила на базі історичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка протягом 3-13 липня 2017 р. Організаторами другої літньої школи є Центр дослідження геноцидів і масових репресій Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Український центр вивчення історії Голокосту, Центр наукових досліджень Голокосту імені Джека, Джозефа та Мортона Манделя Меморіального музею Голокосту Сполучених Штатів Америки.

У роботі школи взяли участь 17 учасників з різних освітніх та наукових установ України. Програма школи була насиченою. Учасники мали змогу прослухати лекції дослідників Андрія Руккаса, Анатолія Подольського, Давіда Фішмана, Сюзан Браун-Флемінг, Андрія Уманського, Тетяни Пастушенко, Михайла Тяглого, Наталі Лазар, Віталія Боброва, Еліс Бемпорад, Діани Думітру.

Учасники школи ознайомилися з новими виданнями, присвяченими історії Голокосту та побували у місцях, пов'язаними із місцями розстрілів євреїв під час Голокосту в Україні, Бабин Яр та Фастів.

Детальніше з програмою школи можна ознайомитися за посиланням.