RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 776

4 липня 2017 року

Співробітники факультету взяли участь у VII Літній школі "Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького"

Співробітники факультету взяли участь у VII Літній школі "Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького"

Доцент кафедри історї стародавнього світу та середніх віків А. М. Домановський та завідувач навчальної лабораторії історичної інформатики Є. Ю. Захарченко взяли участь у VII Літній школі "Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького", яка проходила на базі Інституту релігії та суспільства Українського католицького університету протягом 25 червня - 2 липня 2017 р.

У роботі школи взяли участь 26 учасників з різних освітніх та наукових установ України. Програма школи була насиченою. Учасники мали змогу прослухати лекції істориків Ярослава Грицака, Ліліани Гентош, Олега Турія, Ярослава Кота, Ігоря Медвідя, Оксани Гайової, культуролога Тараса Возняка, богослова Назарія Петріва, а також подискутувати і задати питання правозахиснику, публіцисту, віце-ректору УКУ Мирославу Мариновичу і головному рабину Києва і України прогресивного юдаїзму Олександру Духовному.

Учасникам школи мали змоги ознайомитися з новими виданнями, присвяченими постаті Митрополита Андрія Шептицького та його діяльності, зокрема монографією Ліліани Гентош "Митрополит Шептицький. 1923–1939. Випробування ідеалів" і Любомира Гузара "Андрей Шептицький Митрополит Галицький (1901-1944) провісник екуменізму".

Насиченою була культурна програма школи. Учасники побували у місцях, пов'язаних із життям і служінням Митрополита Андрея Шептицького, зокрема в Крехівському монастирі, с. Вишня, с. Прилбичах, Національному музеї імені Андрея Шептицького.

Детальніше з програмою школи можна ознайомитися за посиланням.