RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 389

29 листопада 2016 року

Співробітники Навчальної лабораторії історичної інформатики взяли участь у науковому семінарі "Оцифрованне надбання"

Співробітники Навчальної лабораторії історичної інформатики взяли участь у науковому семінарі "Оцифрованне надбання"

24-25 листопада співробітники Навчальної лабораторії історичної інформатики Євген Захарченко, Сергій Зайцев, Віктор Немченко взяли участь у IV Міжнародному науково-практичному семінарі "Оцифрованне надбання: збереження, доступ, репрезентація", який проходив на базі Державного політехнічного музею при НТУУ "КПІ".

Семінар було присвячено питанням застосування технологій оцифровки для довготривалого зберігання і використання історичного, культурного та наукового надбання, що зберігається в архівах, музеях, бібліотеках і приватних колекціях.

Метою заходу було ознайомлення фахівців з передовими світовими практиками навчання технологіям оцифровки, формуванню та інтеграції цифрових колекцій, методам їх розповсюдження та використання.

В межах IV Міжнародного науково-практичного семінару "Оцифрованне надбання: збереження, доступ, репрезентація" також відбувався Міжнародний фестиваль контенту оцифрованого Надбання "ДІГІТАЛІ-ФЕСТ-2016", на якому було презентовано десять найкращих проектів з репрезентації історичної спадщини з використанням методів цифрової обробки інформації.