RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 1264

26 листопада 2016 року

«Ostrogothica. Hefte» Германо-Слов'янської археологічної експедиції став одним з кращих наукових збірників з керамології в Україні

«Ostrogothica. Hefte» Германо-Слов'янської археологічної експедиції став одним з кращих наукових збірників з керамології в Україні

15 листопада 2016 року на базі Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішні (Полтавська обл.) відбулося нагородження переможців Х Національного конкурсу публікацій з керамології, гончарства, кераміки в Україні (за публікаціями 2013 року) «КеГоКе – 2016».

Роботи для участі в конкурсі відбиралися й оцінювалися його організаторами. До участі в конкурсі було включено збірник матеріалів польового семінару, що відбувся у вересні 2012 року на базі Германо-Слов'янської археологічної експедиції біля с. Війтенки, присвяченого виробництву кераміки в Східній Європі в давньоримский час, раннє середньовіччя і новий час (редактори: Е. Шультце, М. Любичев, К. Мизгін). Збірник посів друге місце в номінації «Кращий науковий збірник». Призери були нагороджені дипломом, керамічним сувеніром і грошовим призом.

Детальніше про збірку «Ostrogothica. Hefte» і про діяльність Германо-Слов'янської експедиції можна дізнатися на офіційному сайті.