RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 636

21 липня 2016 року

Студенти факультету здійснили експедицію по Північно-Західній Слобожанщині

Студенти факультету здійснили експедицію по Північно-Західній Слобожанщині

13 липня 2016 року студенти історичного факультету, що проходять музейно-архівну та краєзнавчу практики (керівники – проф. С. М. Куделко та доц. О. Г. Павлова), другий рік поспіль взяли участь у навчальній експедиції територією Північно-Західної Слобожанщини. Цього року практиканти відвідали Лебедин і Суми, де змогли ознайомитися з історією цих старовинних слобожанських міст, їх культурним та духовним життям.

Спершу учасники подорожі відвідали Лебединський міський художній музей, що з 2008 року носить ім’я його засновника Б. Руднєва. Серед творів, які вдалося оглянути, були зразки старовинного українського іконопису, портрети-парсуни XVIII ст., картини художників ХІХ–ХХ ст. (у т. ч. С. Васильківського, І. Їжакевича, В. Кричевського, Г. Мясоєдова, В. Сєрова та ін.) і сучасних митців.

Знайомство з мистецькими колекціями студенти продовжили у Сумському обласному художньому музеї імені Н. Онацького, фонди якого налічують понад 15 тис. одиниць зберігання. Тут відвідувачі мали змогу оглянути зразки іконопису XVIII–ХІХ ст., твори італійських, фламандських, голландських і французьких майстрів XVI–ХІХ ст., картини українських і російських художників (І. Айвазовського, В. Боровиковського, А. Куїнджі, М. Пимоненка, І. Рєпіна та ін.).

У Сумському обласному краєзнавчому музеї учасники подорожі дізналися про природні багатства краю, познайомилися з речовими, візуальними та документальними артефактами, пов’язаних з історією Сумщини.

Наприкінці студенти та їх керівники пройшлися затишними сумськими вулицями, помилувалися пам’ятками архітектури XVIII–ХІХ ст. та відвідали кафедральний Спасо-Преображенський собор.