RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 185

4 березня 2023 року

Участь В.Ю.Іващенко та Ю.А.Кісельової в міжнародній науковій конференції в м. Флоренція

Участь В.Ю.Іващенко та Ю.А.Кісельової в міжнародній науковій конференції в м. Флоренція

24 лютого 2023 р. доцентки кафедри історіографії, джерелознавства та археології В.Ю.Іващенко та Ю.А.Кісельова взяли участь у конференції «Рік по тому: оцінка ситуації в ЄС для українських жінок вимушених мігрантів», що була організована Центром Міграційної політики та Центром передових досліджень Роберта Шумана European University Institute (EUI) у м. Флоренція, Італія.

У межах конференції В.Ю.Іващенко та Ю.А.Кісельова виголосили доповідь: «”Для мене це чергове наукове відрядження”: жінки-вчені в умовах вимушеної міграції, спричиненої російсько-українською війною».

Конференція ставила за мету через рік після початку повномасштабного російського військового вторгнення в Україну оцінити становище переміщених українських жінок в ЄС, обговорити можливості та виклики, з якими вони стикаються, відстежити зміни в їхніх індивідуальних стратегіях і планах на майбутнє.

В.Ю.Іващенко та Ю.А.Кісельова висловлюють щиру вдячність організаторам конференції та всім учасникам і партнерам проєкту «”Рух на Захід”: українські учені в умовах вимушеної міграції (2008–2022)».

Інформація та програма конференції https://www.eui.eu/events?id=553878