RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 178

10 липня 2022 року

Надійшла допомога для збереження музейних, архівних та бібліотечних фондів

Надійшла допомога для збереження музейних, архівних та бібліотечних фондів

10 серпня 2022 року до Харкова прибув гуманітарний вантаж, призначений для більш ніж 20 музеїв, архівів та бібліотек міста й області (зокрема й профільних підрозділів Каразінського університету). Допомога на загальну суму близько 3 млн. грн. надійшла від Міністерства культури Польщі та Польського центру допомоги культури в Україні. Номенклатура надісланих матеріалів і техніки була сформована відповідно до запитів, наданих директорами музейних, архівних та бібліотечних установ і підрозділів.

Акція тала можвою завдяки спільній роботі Харківської міської ради (зокрема, начальнику відділу топоніміки, випускника історичного факультету Каразінського університету Р. І. Кравченка) і Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Так, до координації проєкту долучилися директор Центру краєзнавства імені академіка П. Т. Тронька, професор кафедри історіографії, джерелознавства та археології С. М. Куделко і заступниця директора О. І. Вовк. Злагоджена робота університетської адміністративно-господарчої служби на чолі з проректором, професором В. С. Блиндюком, автотранспортного підрозділу (начальник В. А. Клименко) та інших дала змогу оперативно розвантажити і розподілити цінну допомогу між отримувачами.

Від імені закладів культури Харкова й області подяку польським друзям і колегам висловив голова Асоціації вузівських музеїв міста Харкова, завідувач кафедри історіографії, джерелознавства та археології, професор С. І. Посохов.