RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 919

24 квітня 2019 року

Виставка "Воїн у дзеркалі часу" в Музеї археології

Виставка "Воїн у дзеркалі часу" в Музеї археології

18 квітня 2019 р. у Виставковій залі Музею археології Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відбулося відкриття виставки «Воїн у дзеркалі часу».

З вітальним словом виступили декан історичного факультету С. Д. Литовченко, завідувач кафедри історіографії, джерелознавства та археології С. І. Посохов. Директор Музею археології І. Б. Шрамко акцентувала увагу на ідеї створення нової тимчасової експозиції та її особливостях. Куратор виставки А. О. Харламова представила презентацію та розповіла гостям про еволюцію різних видів озброєння. О. С. Фрунт, В. В. Скирда, Д. В.Журавльов та О. О. Крютченко у виступі охарактеризували військове спорядження різних епох.

Музей археології щиро дякує колегам з Харківського історичного музею імені М. Ф. Сумцова, керівникові Середньовічної археологічної експедиції ХНПУ імені Г. С. Сковороди В. В. Колоді та співробітнику ІА НАНУ О. О. Крютченку за допомогу у підготовці виставки, а саме консультацію та надання рідкісних предметів доби раннього середньовіччя – козаччини та сучасної епохи для висвітлення окремих періодів розвитку військової справи.

Поспішайте! Виставка працює лише до 15 червня 2019 р. Вхід вільний.


Фотозвіт з заходу: