RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 433

31 жовтня 2018 року

XIV Джерелознавчий симпозіум «Герб в культурі» (до 100-річчя здобуття незалежності Польщі)

XIV Джерелознавчий симпозіум «Герб в культурі» (до 100-річчя здобуття незалежності Польщі)

25-26 жовтня 2018 р. у м. Казімеж-Дольний (Польща) відбувся XIV Джерелознавчий симпозіум «Герб в культурі» (до 100-річчя здобуття незалежності Польщі). Співорганізаторами симпозіуму стали Інститут історії Університету Марії Кюрі-Склодовської (м. Люблін), Польське геральдичне товариство, Інститут національної пам'яті (Польща), а також кафедра історіографії, джерелознавства та археології Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна.

Участь у симпозіумі взяли викладачі історичного факультету Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна: завідувач кафедри історіографії, джерелознавства та археології, професор С.І.Посохов; доцент цієї ж кафедри к.і.н. Є.С.Рачков; к.і.н., доцент кафедри історії України Р.Г.Любавський. Професор С.І.Посохов представив доповідь на тему «Харківська територіальна геральдика: традиції та новації».

В рамках доповіді він також розповів присутнім про мету та завдання міжнародного наукового проекту «Практики саморепрезентації багатонаціонального міста в індустріальну і постіндустріальну добу», організаторами та учасниками якого є викладачі історичного факультету. Є.С.Рачков розповів про проблеми генезису символічного простору університетів України. Доповідь Р.Г.Любавського була присвячена дослідженню символів та емблем підприємств і робітничих організацій в УСРР в 1920–1930-ті рр.

Програма конференції.