RSS FeedНовини

  • Поделиться в VK
  • Поделиться в Facebook
  • Поделиться в Google+
  • Поделиться в Twitter
  • Количество просмотров 556

2 жовтня 2018 року

Річниця загибелі випускника факультету Мирослава Мисли

Річниця загибелі випускника факультету Мирослава Мисли

У селі Волохів Яр (Чугуївський район) відбулося вшанування пам’яті вихованця історичного факультету Мирослава Мисли, що героїчно загинув у зоні АТО 2 жовтня 2016 року.

Після закінчення навчання, Мирослав добровільно пішов на фронт улітку 2014 року, закінчив курси військової підготовки, отримав офіцерське звання та був призначений командиром механізованого взводу, взяв участь у захисті Донецького аеропорту.

Мирослав загинув під час обстрілу поблизу села Кримське на Луганщині. Йому було 24 роки, після завершення бойових дій мріяв працювати вчителем історії.

На честь воїна вже названі музичний фестиваль, вишкільний табір, школу бойових мистецтв, Інститут національної освіти, шахові та спортивні турніри. Також в пам’ять про подвиги Мирослава встановлено меморіальні дошки по всіх областях України, зокрема на будівлі школи, де він навчався, та у Каразінському університеті.

Мирослава Мислу посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького III ступеня, Хрестом «За заслуги» I ступеня, орденом «Лицарський хрест України», присвоєно статус «Почесний громадянин міста Тернопіль».